B-829

  • Frederik Schat, St. Annaparochie, gemeente Het Bildt. Afgegeven: 11-10-1912
  • Frederik Schat, St. Annaparochie, gemeente Het Bildt. Afgegeven: 26-2-1926 (Duplicaat 11 oktober 1912)

Uit een fotoboekje uit 1952 van de ZPC (Zaaizaad en Pootgoed Coöperatie in Leeuwarden) komt deze foto genomen bij de loods van verlader Schelte Lep (links) in Vrouwenparochie. De auto met kenteken B-829 is van Frederik (Frits) Schat (rechts op foto) uit Sint Annaparochie. Deze was als hoofdcontroleur bij de ZPC werkzaam sinds 1919.
De kentekenplaat zit mooi achter op de bumper en de cijfers kun je in het negatief lezen.

(foto: 569. Bron: W.P. Bierma)

Bovenstaande auto is door mij aangekocht 1954 of 1955 van de Ford-garage Rosier te Leeuwarden en is toen van een gereviseerde moter voorzien of gereviseerd, dat weet ik niet meer. De wagen was nog puntgaaf, ondanks dat het verhaal ging dat hij de oorlog onder zakken met aardappels had overleefd.
De verkoper van Rosier was toen de heer Tichelaar of Tigchelaar.

(foto: 1981. Bron: J. Visser, Drachten)


Op foto 1981 een fraaie Ford Tudor van 1937 met een wat vreemd radiateurornament, iets van plexiglas van na de oorlog?

Th. Zandbergen (23-05-2008)


Het z.g. plexiglas ding was om de vliegen van de voorruit te weren tijdens het autorijden.

J. Visser, Drachten (j.visser14upcmail.nl) (29-06-2008)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de de webmaster van Tresoar (webmaster@tresoar.nl). Alléén foto's met een leesbaar kenteken worden op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet).
  • Heeft u meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u het formulier op de website invullen. Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.

Tresoar