B-35461

  • Brandweer der Gemeente Heerenveen, Heerenveen, gemeente Schoterland (Breedpad 21). Afgegeven: 12-3-1949

(foto: 2082. Bron: Wim Schuitema)

Hoewel de afbeelding eentje is van een slechte kwaliteit misschien toch de moeite waard om erbij te plaatsen?
Deze foto kwam ik tegen op de Facebookpagina Heerenveen in oude tijden waar deze foto is geplaatst door Kobus van Leer.


(foto: 5697. Bron: W. Jonker)

(foto: 2083. Bron: Wim Schuitema)


Onder dit kenteken kwam in 1949 een Willy's jeep als brandweerwagen in dienst bij het brandweerkorps van Jubbega. Het zou nog even met het kenteken RA-23-73 hebben gereden voordat het uiteindelijk in 1954 afgevoerd wordt.

L. van Telgen (17-07-2008)


Dit is echt een vreemde combinatie. De motorspuit wordt getrokken door een Chevrolet Master Coach uit 1934. In de laatste jaren van de oorlog of misschien direkt na de capitulatie zou een plaats als Heerenveen misschien met zo'n combinatie hebben gereden, maar toch zeker niet meer in 1949.

Of is het hier voor een speelfilm geweest en heeft men zomaar een nummerplaat gebruikt?

Th. Zandbergen (07-08-2008)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de de webmaster van Tresoar (webmaster@tresoar.nl). Alléén foto's met een leesbaar kenteken worden op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet).
  • Heeft u meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u het formulier op de website invullen. Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.

Tresoar