Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-9966

  • Sytze Aartsma, Wommels, gemeente Hennaarderadeel. Afgegeven: 2-3-1926

Willem de Boer uit Koudum bestuurt en verzorgt de wals als een kapitein op zijn schip. Op de achtergrond Tj. de Haan (met schep) en G. de Vries. Foto genomen bij de aanleg van de nieuwe weg naar de Galamadammen.

(fotonr: 536. Bron: Hindrik de Jong. http://nostalgisch.koudum.nl )
Trefwoorden - wals - wegenbouw
trefwoorden bij foto 536 toevoegen

Wat kan internet toch leuke dingen voortbrengen: door uw site en die van de historische vereniging van Koudum kwam ik de wals tegen met het kenteken B9966. en het lijkt toch echt dat dit de wals is die ik in de schuur heb staan!
Een paar dingen zijn anders dan op de foto, maar dat is zeer goed verklaarbaar. de tank achterop was bij de aankoop door mij niet meer aanwezig: deze hebben wij (op goed geluk) nagemaakt. Het dak was ook niet meer aanwezig, maar de gaten zaten er nog wel! Daarnaast zit er bij de achterrol een stalen bint: die was ook niet meer aanwezig: dit kan weer kloppen met mijn machine want hier was niets voor teruggeplaatst. De motorkap is ook iets veranderd door mij: zoals deze op de oude foto staat, zo heb ik hem ook gekregen. Ik heb enkel de zijplaten weggelaten en de motorkap een grotere ronding gegeven.
Bijzondere overeenkomsten zijn de plaat op het front aan de zijkant, de trekbeugel op de zijkant, de stalen haak aan de ketting aan de voorrol, de beugel voor de lampen aan de zijkant, en natuurlijk de motorkap.
Natuurlijk ben ik erg geïnteresseerd waar deze machine heeft gelopen, wie de eigenaren waren....of anders gezegd, wat is er in de 70 jaar voordat ik hem had allemaal mee gebeurd!

(fotonr: 3753. Bron: Henk Korpershoek)

trefwoorden bij foto 3753 toevoegen


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.