Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-972

  • Taco Engelbertus Salverda, Balk, gemeente Gaasterland. Afgegeven: 17-7-1913
  • Wiebe de Jong, Balk, gemeente Gaasterland. Afgegeven: 30-11-1922 (Overgeschreven van T. E. Salverda, Balk)

Nieuwsblad van Friesland, 2 februari 1916:
BALK, 3 Febr. Enkele dagen geleden was bij den slager S. alhier een vleeschwagentje op fietsbanden, 't welk gebruikt werd voor vervoer van vleesch achter zijn motorfiets, op spoorlooze wijze verdwenen. Het Ingestelde onderzoek bleef vruchteloos, totdat heden even buiten ons dorp een schipper met een haak op het wagentje stak en dit uit het water ophaalde. Blijkbaar zijn de dief of dieven bevreesd geweest voor ontdekking en hebben zij zich op deze wijze van hun buit afgemaakt.
Nieuwsblad van Friesland, 9 december 1908:
Rund-, Kalfs- en varkensslagerij, Fijne Worst en Vleeschwaren, alles 1e kwaliteit en eigen fabrikaat Vriendelijk aanbevelend: T. E. Salverda, BALK. Zeer geschikt adres voor Wintervleesch,

(17-02-2013)


Nieuwsblad van friesland, 6 januari 1915: Te koop aangeboden wegens mobilisatie een motorfiets, prima in orde, snelloopend tegen spotprijs. Adres T. C. SALVERDA, slager, Balk.

(22-09-2013)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.