Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-8993

  • Sytze de Vries, Sneek. Afgegeven: 12-5-1925

Met Jacob Rasterhoff waren wij de trotse bezitters van een Fiat Balilla type 501 uit 1934. Deze wagen hebben we gekocht van de gemeente reiniging, het was de directie wagen. De auto wilde haast niet meer vooruit, we betaalden er Fl 150 voor. In de koop was opgenomen dat we de auto in de garage van de gemeente konden repareren. De Ford dealer had onderdelen en wilde ze weg gooien. De mensen van de gemeente waren woedend dat wij de wagen goed aan de loop hadden. In 1961 hebben wij hem moeten verkopen.

(fotonr: 1755. Bron: A.S.E.P. Textor)

trefwoorden bij foto 1755 toevoegen

(fotonr: 1890. Bron: Fred Textor)

trefwoorden bij foto 1890 toevoegen


Het lijkt me niet volledig als de destijds gelukkige mede bezitter van de auto niet wordt genoemd. Het is Herman Ament, die op foto 1755 trots naast de auto staat.

A.S.E.P. Textor (27-02-2008)


Klopt allemaal, ik was met Herman Ament de trotse medebezitter van de Fiat die we van de Gemeente Sneek kochten. Ik moest de fl.150 contant betalen aan de gemeente ontvanger(Oom Job) De auto was grijs en later groen met gele wielen. Dhr Zweet, monteur bij de gemeente reininging, spoot hem voor ons. Mijn grootmoeder had de stoelen opnieuw bekleed. Rinnert de Jager hielp ons ook met de reparatie en onderhoud. Later verkochten we de auto aan de Fiat dealer Ehrlich in Leeuwarden. Herman en ik zijn er nog mee op vacantie geweest tot aan Limburg en weer terug naar Sneek, met alleen een versleten voorband door verkeerde sporing van de voorwielen. Leuk om deze foto aan te treffen.

Jacob Rasterhoff (01-03-2008)


Naast de genoemde heren staat ook mijn vader Pierer van Berkum, administrateur bij de gemeente reinigingpp

Jan van Berkum (04-08-2018)


Even een correctie, mijn vader heet Pieter van Berkum, administrateur bij de gemeentereiniging Sneek. Ze staan hier voor de garage. Een van de eigenaren zal de zoon van de oud burgemeester Rasterhof zijn, vandaar dat de auto gekocht kon worden.

J. van Berkum (12-09-2018)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.