Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-875

  • B. Bruinsma, Oenkerk, gemeente Tietjerksteradeel. (Afgegeven tussen 1 november 1920 en 1 februari 1922.)
  • Johannes Zandleven, Leeuwarden (Wijbrand de Geeststraat 32). Afgegeven: 21-2-1913 (Vervallen tussen 1 november 1920 en 1 februari 1922)

Nieuwe Tilburgsche Courant
02-06-1916:

De aanrijding van de auto van Prins Hendrik.
Nader meldt men ons: Dinsdagnamiddag wilde de heer Joh. Zantleven, uit Leeuwarden, met zijn auto een voor hem uitrijdende automobiel onder Goutum passeeren. De heer Zandleven gaf daartoe signalen, naar hij mededeelde, en de andere auto haalde eenigszins rechts uit. Bij die manoeuvre moet deze auto — die later bleek de wagen van den Prins te zijn, op zijn tocht naar Leeuwarden — op het door den regen drassig geworden ruiterpad zijn geslipt, waarbij hij eerst met een boom, daarna met de auto van den heer Zandleven en later met een volgenden boom in aanraking kwam. Hierdoor is de bovenrand van de carrosserie ernstig beschadigd, werd de gereedschapskist, welke op de rechter treeplank stond, vernield en werden ook de rechter spatborden eenigszins beschadigd. Met hoeveel kracht de auto van den Prins langs de boomen schuurde, bewijzen de ontvellingen aan die boomen.

(19-02-2015)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.