Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-8560

  • Jacob Meijer, Noordwolde, gemeente Weststellingwerf. Afgegeven: 30-1-1925

Jacob Meijer uit Noordwolde op zijn BSA 350cc uit 1925, model L25. Als dansleraar gebruikte hij de motorfiets als transport om zijn lessen te kunnen verzorgen in o.a. Havelte, Ruinen, Beets en Appelscha. Hij nam daarbij steeds zijn viool mee, die hij dan op zijn rug bond. De nummerplaat is nog steeds in bezit van zoon Andries Meijer; de motorfiets is verdwenen in de mist der tijden.

(fotonr: 132. Bron: Het motorrijwiel in Nederland. Een merkenhistorie tot 1940. VMC, 1996, blz.20)

trefwoorden bij foto 132 toevoegen

Een Gillet 125 uit 1938, ook eigendom van mijn grootvader Jacob Meijer.
Op deze foto zitten zijn kinderen: voorop Andries, in het midden Anne en achterop Trijntje.

(fotonr: 3173. Bron: Jacob Meijer,)

trefwoorden bij foto 3173 toevoegen

Na de oorlog kocht mijn grootvader een restaurant op Ameland. Hij reed toen in een Volkswagen Kever. Deze had ook het kenteken B-8560.
Op de foto staat de Volkswagen naast het restaurant “Paviljoen onder de vuurtoren” in Hollum, Ameland. Links mijn grootvader, Jacob Meijer, rechts zijn vrouw, Jitske Meijer-De Vries.
Deze foto is gemaakt in 1951.

Jacob Meijer was dansleraar in Noordwolde vanaf 1921. Hij vervoerde zich per motor, en in de oorlogsjaren op de fiets. Hij reisde ’s winters van lesplaats naar lesplaats en overnachtte meestal in de café’s waar hij les gaf. In 1950 haalden mijn opa en oma hun café diploma en kochten ze het restaurant op Ameland.

(fotonr: 3174. Bron: Jacob Meijer,)
Trefwoorden - Brilkever - Volkswagen Kever
trefwoorden bij foto 3174 toevoegen


De bestuurder op foto 132 is mijn grootvader.
De man achterop is de heer Tinus van der Wal, die in de volksmond bekend stond onder de bijnaam “Gekke Tinus”.

Jacob Meijer (04-05-2010)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.