Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-8507

  • Everardus Oosterbaan, Leeuwarden (Eewal 77). Afgegeven: 5-1-1925

De foto met auto kenteken B-8507 komt uit het fotoalbum van Frida (Winfrida Maria) Andringa (*Leeuwarden 1912 - + Arnhem 1996), verloskundige te Arnhem. Geschatte datum: 1943.

(fotonr: 5531. Bron: Wil Jongma)

trefwoorden bij foto 5531 toevoegen


Prachtige DKW omstreeks 1938 F7 deze waren bekleed met soort skaidoek ipv geverfde uitvoering deze koste toen ongeveer 1000 gulden afhankelijk van de uitvoering .Ze hadden een 600 of 700 twee cilinder Tweetakt motor. welke in 1931 voor eerste als voorwielaandrijving werd gemaakt. Voorop de vier ringen die nu kennen van Audi In 1932 stonden deze ringen voor 4 merken : Audi-DKW Horch en Wanderder. Vergelijkbaar met wat nu het VAG concert is .De huidige Volkwagen en Audi stammen van deze DKW af .

jan de Vries (11-11-2017)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.