Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-8500

  • Ruurd Tjallema, Sneek (Supmarkt 12). Afgegeven: 31-12-1924 (Duplicaat 6 maart 1925)
  • Ruurd Tjallema, Sneek (Suupmarkt 12). Afgegeven: 6-3-1925 (Duplicaat)

Dit nummer B-8500 was het eigendom van Dhr.Tjallema uit Sneek van de bekende Sneeker verffabriek Flexa. Deze fabriek bestaat nog steeds, maar is nu in handen van CPS Color.
De fabriek zal in de loop van 2007 worden gesloten en gesloopt waarna er womingbouw op dit terrein zal plaatsvinden. De merknaam Flexa zal blijven bestaan.

Feike Damstra (17-03-2007)


Inderdaad de heer Tjallema was een van de twee gebroeders Tjallema, die samen de directie vormden van de Flexa verffabriek. Ik heb nog wel in deze auto gereden, toen ik, na de oorlog een korte periode werkte bij de firma Loots en Fritsma, een garagebedrijf op de Oude Koemarkt in Sneek. In die tijd betrof het een auto van het Amerikaansemerk Oldsmobile. De auto stond er in de stalling en af en toe moest ik hem even naar de fabriek brengen.

Wiebren Wuring (04-06-2008)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.