Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-849

  • Anne Veeman, Marssum, gemeente Menaldumadeel. Afgegeven: 23-12-1912

Anne Veeman in Marssum. De foto is in 1949 gemaakt toen "Baas Anne" veertig jaar eigen baas was. Zijn vader, die hier in 1879 al een smederij had, haalde hem op 12-jarige leeftijd van school. Hij kon het smidswerk niet meer alleen aan. In 1909 overleed zijn vader. Anne nam de smederij over en werd de kostwinner voor zijn moeder "Sjedsje sobbet op 'e knoop". Hij ontwikkelde zich tot een prima smid. Of het nu het kapotte uurwerk in de kerk was, of de molen die kapot was, Anne kreeg het weer voor elkaar. Ook was hij kachelstoker en "kleedoplûker" bij OKK. Een karakteristiek dorpsfiguur. Eens reed hij met de motor met zijspan ("Reiziger Hwerhinne") de sloot in. Sindsdien was het Anne "Snoekje". Hij overleed in 1957; zijn vrouw Trijntje in 1963.

(fotonr: 183. Bron: Geert Verf. Marssum in oude ansichten, 1991.)

trefwoorden bij foto 183 toevoegen


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.