Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-84

  • Frederik Ozinga, Sneek. Afgegeven: 20-2-1906

In ansichtkaart mei poststimpel 1939 fan de Merk te Warkum.
Fan lofts nei rjochts steane de auto's mei de kentekens A-25405, G-77285, B-5760 en B-84.
Hielendal rjochts stiet de auto fan de famylje Robijns B-1157 dy't tsjin de waach oer oan de oare kant fan de Wimerts noch altiten in winkel hawwe.

(fotonr: 366. Bron: Fotokolleksje: Aldheidkundige Feriening Warkums Erfskip)
Trefwoorden - kentekens Noord-Holland
trefwoorden bij foto 366 toevoegen

Een Ford automobiel. Uit het familiealbum. De Heer Ozinga was Forddealer in Sneek. De opname is gemaakt op een Forddealer reis in de jaren dertig van vorige eeuw.
Mijn Vader was dealer te Breda.

(fotonr: 5115. Bron: R.Lacor-van den Heuvel)

trefwoorden bij foto 5115 toevoegen


Nieuwsblad van Friesland, Hepkema’s Courant 4 mei 1910:
Boelgoed - Sneek van Rijwielen enz- wegens plaatsgebrek. Op Dinsdag 10 Mei e.k., des namiddags 1 uur, ten verzoeke van den heer F. OZINGA, in zijn vroegeren winkel aan den Oosterdijk bij de Oosterpoort, van ongeveer 60 gebruikte, zeer soliede Dames- en Heerenrijwielen opnieuw gelakt en vernikkeld, met nieuwe binnen- en buitenbanden, van verschillende merken, als: Fongers, La Perle, Mars, Osmo enz., een partijtje zadeldekken, broekmanchetten, lantaarns, bellen, voetpompen, knalfiks, kurken voor knalfiks, enz. enz Voorts : Een cilinder MOTORRIJWIEL, Motosacoche met veerende voorvork, magneetontsteking, -beslist zonder gebreken- zeer geschikt voor H.H. Doktoren. Bezichtiging 's morgens voor den verkoop. J. H. DOODKORTE, Deurwaarder.

(05-12-2012)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.