Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-8193

  • Hendrik van den Berg, Tijnje, gemeente Opsterland. Afgegeven: 16-9-1924

Hierbij een foto van de door mijn overgrootvader Hendrik van den Berg zelfgemaakte kofferbak die achterop de auto met het kenteken B-8193, geplaatst is geweest. Het kenteken is goed zichtbaar. Op de foto staat mijn vader, Harm de Groot. Hoewel de auto natuurlijk reeds tientallen jaren niet meer in familiebezit is, is de kofferbak bewaard gebleven en heeft altijd op de zolder gestaan van het huis (Heawei 14, Tijnje) waarin mijn overgrootouders en daarna mijn grootmoeder hebben gewoond. In maart 2006 is mijn grootmoeder overleden. Sindsdien is de kofferbak in mijn bezit. De foto is genomen tijdens de verhuizing van de kofferbak naar de Breewei 39 te Tijnje waar ik woon. Hendrik van den Berg is overleden in 1972, zijn vrouw, Metje is 100 jaar geworden en is in 2000 overleden.

(fotonr: 1662. Bron: Gerrit de Groot, Tijnje)

trefwoorden bij foto 1662 toevoegen


Te koop een zware Indian Motorfiets, of ruilen tegen 1-cyl. kopklepper, Matchless of ander merk. H. v. D. BERG, aannemer, Tijnje.

Nieuwsblad van Friesland : Hepkema's Courant, 24-07-1928 (13-02-2019)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.