Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-80

  • Jan Attema Cz., Kollum, gemeente Kollumerland c.a.. Afgegeven: 17-2-1906

Mijn pake Eelke Dijkstra op een Harley Davidson met kenteken B-80. De motorfiets was helaas niet in het bezit van mijn pake, hoewel hij zelf wel veel motor heeft gereden (zie B-2095).

(fotonr: 849. Bron: Erik Dijkstra)
Trefwoorden - b-2095
trefwoorden bij foto 849 toevoegen

Laat ik nu de kentekenplaat van B80 in mijn bezit hebben. Helaas is er, waarschijnlijk in de oorlogsjaren een stofblik van gemaakt door de grootouders van mijn vrouw. Het is dus nu een stofblik maar de letter B en cijfers 80 zijn duidelijk zichtbaar.

(fotonr: 1675. Bron: Albert Postma)

trefwoorden bij foto 1675 toevoegen


Jan Attema, was dierenarts te Kollum, hij was ongehuwd, leefde lang samen met zijn moeder.
Ik denk dat de foto's niet bij de juiste persoon staan.
Jan Attema is indertijd op kosten van ministerie naar Parijs geweest ivm een injectie. Heb hier kopieën van.

Jenny Attema (30-12-2013)


Mijn pake Eelke Dijkstra en Jan Attema zijn voor de foto van motor gewisseld. Jan Attema is te zien bij kenteken B-2095, die op naam van Eelke Dijkstra staat.

Erik Dijkstra (infoferline.nl) (17-04-2017)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.