Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-687

  • Atze Hommema, St. Annaparochie, gemeente Het Bildt. Afgegeven: 26-3-1912

Sabotagegroep van de NBS (Nederlandse Binnenlandse Strijdkrachten) in district II voor de Rijks HBS in Drachten. Foto van na 15 april 1945, gemaakt door foto Comello & zn.

(fotonr: 35. Bron: Verzameling Ver. Friesland 1940-1945. Fries Fotoarchief, foto 14)
Trefwoorden - bevrijding - N.B.S. - ondergrondse - oorlog - personenauto - Tweede Wereldoorlog - verzet - wapens
trefwoorden bij foto 35 toevoegen


De achterste auto is een Hudson Terraplane.

(26-11-2006)


Links voor is een DKW te zien bouwjaar is lastig zo te zien ,maar lijkt op een stalen carrosserie die gemaakt werd door carrosserie Baur in Stuttgart. De goedkope DKW was met hout opgebouwd over trokken door soort vinyldoek. de chassis en motoren waren zelfde 690 cc twee cilinder met Thermosyphon koeling zonder fan of water pomp. de luxe type had in twee uitvoeringen Twee pers.- met nood zit en 4 persoons. met echt leren bekleding. de koffer ruimte was van binnen uit bereikbaar. Achter op zat reserve wiel.

Jan de Vries (25-10-2012)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.