Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-674

  • Hendrik Dijkhuis, Buitenpost, gemeente Achtkarspelen. Afgegeven: 7-2-1912

Een heel bijzondere opname! Het is het herenhuis met praktijk, kort na 1900 gesticht door dokter Dijkhuis, een zeer geziene arts in Buitenpost en wijde omgeving. Ook de eerste dokter die een auto aanschafte (1910). Vóór de auto staat de chauffeur Gerben de Jong en achter de open wagen de dokter zelf. Achter het stuur mocht even plaatsnemen het overbuurmeisje Trijntje van der Zwaag. De twee jongens vóór de auto zijn Kees Velding en Lu Dijkhuis. Dokter Dijkhuis is door een ongeval bij de illuminatie van zijn huis - ter gelegenheid van de onafhankelijkheidsfeesten in 1913 - om het leven gekomen.

(fotonr: 723. Bron: A.S. van der Lune. Wandeling door oud Buitenpost [1978])

trefwoorden bij foto 723 toevoegen

Rydbewiis fan Gerben de Jong, earst koetsier, letter sjauffeur fan de dokters yn Bûtenpost.

(fotonr: 724. Bron: Andrys Stienstra, Burgum)
Trefwoorden - rijbewijs
trefwoorden bij foto 724 toevoegen


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.