Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-593

  • Lammert de Vries, Burgwerd, gemeente Wonseradeel. Afgegeven: 14-6-1911 (Op 5 mei 1913 is een exemplaar van nummerbewijs B 593 uitgereikt; op 15 september 1913 zijn twee exemplaren van nummerbewijs B 593 uitgereikt.)

Op een zondag in september 1916 organiseerde de Friese Motor Club een toertocht met een vers kippenei onder de pet. De foto is voor vertrek genomen voor de Klanderij.
De motor met zijspan B-10 is van slager Geale de Boer van de Schrans. Geale de Boer staat achter de motor in de licht gekleurde motorjas samen met zijn vrouw.
De 2e motor van rechts B-593 is van Lammert de Vries uit Burgwerd. Het is een Harley-Davidson met zijspan. Recht boven het voorwiel, in grijze motorjas staat Lammert de Vries. De tocht ging door geheel Friesland.

(fotonr: 85. Bron: Verzameling oude foto’s van Burgwerd en Burgwerders van Lolle Baarda)

trefwoorden bij foto 85 toevoegen


ELFSTEDENTOCHT PER MOTORRIJWIEL.
Ter gelegenheid van de eind augustus 1912 in Friesland gehouden A. N. W. B. feesten, werd een elfstedentocht als betrouwbaarheidsrit per motorrijwiel georganiseerd. Start en finish waren bij de Klanderij in Leeuwarden. Van de veertig aangemelde deelnemers kwamen 35 opdagen. De niet aangemelde H. Taconis uit Joure bracht het deelnemertal op 36. Tien deelnemers moesten wegens materiaalpech opgeven. Een daarvan was L. J. de Vries, Burgwerd.

Bron: Nieuwsblad van Friesland 27 en 31 juli 1912

Jac. Stienstra, Beetstersweach (14-12-2012)


L. J. de Vries te Burgwerd was een van de deelnemers aan de eerste Elfstedentocht van de Friesche Motorclub die op Pinkstermaandag 24 mei 1915 werd verreden. Hij reed in Klasse A, lichte motorrijwielen. Met zijn F.N. 2½ P.K. kreeg hij de bronzen en medaille voor zijn derde plaats. Bron: Leeuwarder Courant 25 mei 1915.

(19-12-2013)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.