Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-4861

  • Koenraad Bootsma, Wirdum, gemeente Leeuwarderadeel. Afgegeven: 28-10-1921

Hendrik Rinsma was knecht bij Bootsma. Precies 12 uur kwamen de bougies eruit om ze schoon te maken voor het vertrek. De middelste persoon is Douwe Bootsma en rechts staat Koen Bootsma.

(fotonr: 879. Bron: Jochum Hoekstra)

trefwoorden bij foto 879 toevoegen

(fotonr: 4826. Bron: Nieuwsblad van Friesland 28 maart 1922)

trefwoorden bij foto 4826 toevoegen


De getoonde vrachtwagen is een T-Ford. (foto 879)

L. van Telgen (03-05-2007)Leeuwarder Nieuwsblad, 22 april 1935:
BOTSING TUSSCHEN TWEE AUTO’S. Luxe auto daarna tegen boom gereden. WIRDUM, 27 April. Hedennamiddag ongeveer kwart over zes had op de Overijsselsche straatweg bij de zijweg naar ons dorp een botsing plaats tusschen de luxe auto B 5235 en de vrachtauto van K. Bootsma van hier. Laatstgenoemde kwam uit Leeuwarden en reed met een matige snelheid. Vroegtijdig stak de bestuurder de linker richtingwijzer uit voor het inslaan van genoemde zijweg. De bestuurder van de luxe auto, die met een groote snelheid reed en de vrachtauto wilde passeeren, merkte dit echter pas op een korte afstand op. Hij remde krachtig, doch kon een aanrijding niet voorkomen. Na de vrachtauto te hebben aangereden, botste de luxe wagen met kracht tegen een boom, zoodat zij ernstig werd beschadigd. De inzittenden, twee dames en een paar kinderen werden wonder boven wonder niet gewond, behalve dat één der kinderen een hoofdwonde bekwam. De vrachtauto van Bootsma werd niet noemenswaardig beschadigd. De rijksveldwachter J. Miedema, van Wijtgaard, en de gemeenteveldwachter J. Vrieswijk, van Wirdum, waren spoedig ter plaatse en stelden een onderzoek in.

(30-10-2014)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.