Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-4626

  • Harmen Hollema, Twijzel, gemeente Achtkarspelen. Afgegeven: 15-8-1921

Us heit Jakob Hollema stiet op dizze foto by de Opel Olympia. De Opel Olympia wie de earste auto nei de oarloch fan de famylje H. Hollema (myn pake) út Twizel en koste yndertiid 4200 gûne. De foto waard naam tidens in reiske nei de Veluwe yn de simmer fan 1949.

(fotonr: 5540. Bron: Rikele Hollema, Eernewoude)

trefwoorden bij foto 5540 toevoegen

Dit is de twadde auto nei de oarloch fan de famylje Harm Hollema út Twizel.
It is in Opel Rekord. Us heit, Jakob Hollema, stiet der by as jong feintsje.
De foto is fan begjin jierren fyftich, tink ik.

(fotonr: 5541. Bron: Rikele Hollema, Earnewâld)

trefwoorden bij foto 5541 toevoegen


Dit kentekenbewijs was oorspronkelijk van mijn opa, Riekele Hollema (25-6-1895). Het hoorde bij zijn motor. Hij heeft het vervolgens doorgegeven aan zijn broer, Harmen Hollema (1899), die het nummerbewijs ook op zijn motor had.

siska veldman (siskaveldmanhetnet.nl) (24-12-2008)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.