Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-4569

  • Pieter van der Hey, Sneek (Oude Koemarkt 77). Afgegeven: 29-7-1921

Een verhuiskaart van P. v.d. Heij, Sneek.

(fotonr: 3967. Bron: Hein Eizes Boonstra)

trefwoorden bij foto 3967 toevoegen

De trekker van de verhuisoplegger van Pieter van der Heij. Naast de auto Pieters schoonzuster Durkje van der Heij-Jaarsma(1910-2000) met haar dochtertje Anneke van der Heij(1937).

(fotonr: 1137. Bron: T.L. Krooneman en A. Krooneman-van der Heij, Zwolle)

trefwoorden bij foto 1137 toevoegen


De trekker op deze foto (1137) is een Chevrolet uit ongeveer 1938.

L. van Telgen (26-08-2007)


De vrachtauto is een Chevrolet van 1939 met een cabine van een carrosseriebouwer, dus geen fabriekscabine. Opvallend is dat er alleen rechts een ruitenwisser zichtbaar is. De originele folder toont alleen voor de bestuurder een ruitenwisser, wat toen niet ongebruikelijk was. Maar hier alleen voor de bijrijder of passagier is wat vreemd.

(26-08-2007)


De foto is genomen op de Kanaalstraat in Sneek. Op de achtergrond ziet U het voormalige "Hotel Bonnema". Vele Sneekers gingen hier naar toe om autorijles te volgen. Hier kwamen de rijinstructeurs samen en werden de theorie en praktijkexamens afgenomen. Nu is het nog een hotel restaurant maar heet tegenwoordig "De Daaldersplaats". In het pand van P. van der Heij was tot voor kort een dierenkliniek gevestigd.

Feike Damstra (27-08-2007)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.