Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-4391

  • Gerrit Muurling, Heeg, gemeente Wymbritseradeel. Afgegeven: 9-6-1921

Op deze foto ziet U de Chevrolet AB met het kenteken B-4391 die in 1928 nieuw door mijn vader werd gekocht. Bij de auto staan mijn vader Gerrit Muurling en mijn moeder Jetske van der Bank die in 1929 zijn getrouwd. De foto is genomen voor het huis van mijn grootouders in het buurtschap "Het Meer" aan de weg tussen Heerenveen en Bontebok. Vader heeft de Chevrolet lang in zijn bezit gehad. Ook tijdens de oorlog 1940-1945 had hij de auto nog. Vader was toen directeur van de Coöperatieve Zuivelfabriek in Heeg. De auto werd aan het begin van de oorlog gedemonteerd en de onderdelen werden op verschillende plaatsen in de fabriek verstopt onder andere materialen. Dit werd gedaan omdat de bezetter gedurende de oorlog auto's vorderde en die in beslag nam. Na de bevrijding werd de auto weer opgebouwd en rijdend gemaakt. De foto komt uit het fotoalbum van mijn ouders en is nu in mijn bezit.

(fotonr: 1027. Bron: Dine Veldhuis, Turns)

trefwoorden bij foto 1027 toevoegen


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.