Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-38902

  • Eeuwe Kooi, Finkum, gemeente Leeuwarderadeel (no. 155). Afgegeven: 25-3-1950

Een trekker van onze vroegere buurman Eeuwe Kooi. Het betreft een Allis Chambers model G met een kleine viercilinder Continentalmotor welke ingezet werd voor het poten van aardappelen.

(fotonr: 2025. Bron: W.P. Bierma te Oude Bildtzijl)
Trefwoorden - aardappelen - landbouw - poten - tractor - trekker - werktuigendrager
trefwoorden bij foto 2025 toevoegen

Allis Chalmers G werktuigendrager van de Fa. Kooi te Vrouwenparochie. Tussen de wielen is een aardappelpootlorrie gebouwd en achter het stapwiel (in plaats van een luchtband) een aanaardschijf om een rug te vormen.
De foto komt uit het archief van het Frysk Lânboumuseum te Earnewâld.

(fotonr: 3484. Bron: AFRON-documintaasje-sintrum)

trefwoorden bij foto 3484 toevoegen


De correcte naam van de trekker is Allis-Chalmers G

(22-03-2010)


Mooie oude foto.Bij ons in de streek hadden de boeren die veel met tractoren werkten een brede lederen steungordel om van 15 tot 20 c.m. breed,dit mis ik hier,dat was goed voer hun rug.Ik zelf had er ook altijd een om.

pietersen (18-11-2013)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.