Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-3806

  • E. Steenbeek, Oudega, gemeente Hemelumer Oldeferd. (Afgegeven tussen 1 april 1919 en 1 november 1920.)

By myn ûndersyk nei de famyljeskiednis fan de Hânsma's kaam ik de foto tsjin fan dizze motor yn it famyljealbum fan mefrou G. van der Brug-van der Burg. De jonge blom rjochts is Sjoukje van der Burg mei in oantal freondinnen.
De foto is makke op in merke, wêr't se mei de motorfyts op de foto komme koenen.

(fotonr: 2140. Bron: H.F. Hansma, Hemrik.)

trefwoorden bij foto 2140 toevoegen

Op de foto staat Anne Visser uit Drachten afgebeeld. Oorspronkelijk was het formaat als van een ansichtkaart 9x14 maar aan de linkerzijde is er een strook van 2,5 cm afgeknipt. Bijzonderheid is de locatie die identiek is aan de andere foto van van deze motorfiets.

(fotonr: 4712. Bron: Sjoerd Vriesema, Sneek)

trefwoorden bij foto 4712 toevoegen


Ik bezit een foto van deze motorfiets die op precies dezelfde locatie is gemaakt en ongetwijfeld ook op dezelfde dag. De afgebeelde persoon is Anne Visser uit Drachten.

s.vriesema (s.vriesemahome.nl) (19-06-2014)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.