Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-36937

  • Sijbren Sijpersma, Oosterwierum, gemeente Baarderadeel (no. 91). Afgegeven: 19-8-1949

Eigenaar: Sijpersma, Sneek
Merk: Ford F5 V8
Carrosserie: Medema, Appingedam
Bouwjaar: 1950

(fotonr: 712. Bron: collectie Jan Harmsen, Drachten)
Trefwoorden - autobus - touringcar
trefwoorden bij foto 712 toevoegen

Deze foto is genomen op de Afsluitdijk bij het monument. Op de foto staan de heer en mevrouw Tuininga. Het betreft hier een reisje van de Snkere groentehandelaren, vermoedelijk in 1948 of 1949. De Ford-autobus met het kenteken B-36937 is van gebr. Sijpersma uit Oosterwierum. Op de zijkant van de bus kunnen we lezen 'Fryslân's Reiswein' met daarboven twee paarden.

(fotonr: 1059. Bron: J. Terpstra, Sneek)
Trefwoorden - autobus - touringcar
trefwoorden bij foto 1059 toevoegen


foto 1059. Ik wil toch graag hierbij even de volgende meldingen maken.
Ik ben de jongste zoon ( sinds kort gepensioneerd) van één van de Gebr. Sijpersma nl. Lieuwe Sijpersma. Ter correctie: de twee paarden zijn 2 Friese vlaggen. Ik bezit nog een bord met de vlaggen die op de bus konden worden geschroefd. Deze bus werd de Radio-bus genoemd omdat dit de eerste bus was met een radio er in.

Jan J. Sijpersma (jansijpersmaorange.nl) (04-05-2010)


De twee paarden zijn friese vlaggen.

Jan Sijpersma (24-09-2010)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.