Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-34898

  • Stichting Leeuwarder Courant 1947, Leeuwarden (Voorstreek 103). Afgegeven: 7-12-1948

Foto gemaakt in februari 1953 (watersnoodramp), bijschrift: Slechts gelaarsde burgers en een enkele personenauto waagden zich in de straten van Harlingen. Het zeewater was over de Nieuwe Willemskade geslagen en via het spoorwegemplacemenet het laaggelegen zuidelijke stadsdeel ingelopen.

(fotonr: 3828. Bron: Leeuwarder Courant 5-2-2005)

trefwoorden bij foto 3828 toevoegen


Oan it stjoer sit Keimpe Sikkema, sjoernalist by de Ljouwerter Krante. Neitiid is er, as lêste auto foardat de wei ôfsletten waard, ûnder de dyk lâns nei Surch ta riden. Ik tink dat de fotograaf doe ek yn de Austin siet. Net allinnich it wetter sloech oer de seedyk, mar ek fan alles oars. Komplete planken kamen oer, dat se hieden konstant de skynwerper (lofts foaroan op de auto) rjochte op de krún fan de dyk - om net troch wrakhout en sa ferrast te wurden.

pyt jon sikkema (24-06-2019)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.