Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-32015

  • Wietze van Leuveren, Heerenveen, gemeente Schoterland (Heerenwal 112). Afgegeven: 3-7-1947

Bij het scannen van mijn foto's om deze bij mijn familie file te plaatsen, kwam ik ook deze foto tegen.
Het betreft een foto uit 1948, genomen op de Elspeter heide. Op de foto de auto met het kenteken B-31015 van mijn vader/eigenaar, die naast de auto staat. Op de bumper, ondergetekende die helaas een deel van de nummerplaat afdekt.. en zijn zus Grietje Elisabet van Leuveren.
Deze auto volgde een zgn Tempo (3wieler) op die erg snel weer van de hand werd gedaan voor de auto op de foto. In 1949 werd deze vervangen door een Bedford, die in 1953 het veld moest ruimen voor een nieuwe Opel Blitz... alle met hetzelfde kenteken...

(fotonr: 3622. Bron: Harry van Leuveren, Bacolod City, Philippines)

trefwoorden bij foto 3622 toevoegen


Het kenteken B-32015 zat achtereenvolgens op een 'Tempo' (driewielige puf-puf), een tot vrachtwagen omgebouwde luxe auto Chevrolet, een Bedford en als laatste op een splinternieuwe Opel Blitz van het bouwjaar 1953.

H. van Leuveren (11-01-2007)


Dit nummer behoorde toe aan Wijtze van Leuveren, Heerenwal 112 te Heerenveen. Van beroep was hij groentenhandelaar en gebruikte zijn auto's vooral om voorraad op de veilingen in Zwaag (NH), Westerlee (ZH)en Tiel te kopen. Dit meestal op woensdag en de hele tocht werd in een dag volbracht, met onder meer nog bezoeken aan groothandelaars in Hoorn, Warmenhuizen, Alkmaar en Beverwijk, om de daaropvolgende donderdag al weer vroeg naar de markt in Emmeloord te gaan. Na afloop werd er verder uitgevent of bestellingen voor de volgende week opgenomen - denk aan de wintervoorraad aardappelen - in o.a. Ossenzijl en Blesdijke...

H. van Leuveren (zaldy41yahoo.com) (11-01-2007)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.