Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-31857

  • N. V. Nederlandsche Tramweg Maatschappij, Heerenveen, gemeente Schoterland (Heideburen 11). Afgegeven: 13-6-1947

(fotonr: 2294. Bron: Jan Velstra, Reduzum)
Trefwoorden - autobus - kentekens Noord-Holland - NACO - NTM
trefwoorden bij foto 2294 toevoegen


Jammer dat dhr Velstra niet wat meer info bij foto 2294 gaf. Want is het hier een Canadese Dodge (ex leger) en dan stuur rechts of een originele USA truck. Overigens hebben beide bussen een Noordhollands kenteken en had deze nu er voor of er na een B nummer.

Th. Zandbergen (28-10-2008)


Het parknummer van deze Dodge is 533 en deze droeg eerst het provinciale nummer B-31857. Hij werd in 1948 (samen met Dodge 534) verkocht aan de Noord-Hollandse NACO en kreeg daar GZ-93.
Oorspronkelijk was dit een vrachtautochassis (type T110-L14, bouwjaar 1945) met huif, waarop Hainje in 1948 een 21-persoons carrosserie bouwde.(waar de vrachtauto oorspronkelijk dienst heeft gedaan is (mij) niet bekend.

Kees van Schenk Brill (kvansbgmail.com) (25-07-2013)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.