Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-310

  • Evert Lourens, Echten, gemeente Lemsterland. Afgegeven: 10-6-1908

In mijn collectie prentbriefkaarten van Franeker trof ik deze kaart van het Korendragershuisje aan. Aan de gracht staat een auto met dit kenteken. De kaart is gedrukt volgens het procedé echte foto, waardoor de afbeelding goed scherp is. Bij een vergroting van 10x is het nummer op de originele kaart goed leesbaar. De kaart is bij JosPe in Arnhem gedrukt en in 1943 gestempeld. De kaart is vermoedelijk iets ouder.

(fotonr: 1911. Bron: W. Annema, Delft)

trefwoorden bij foto 1911 toevoegen


Deze kaart zit ook in de collectie van Tresoar. Bij nauwkeurige bestudering lijkt het alsof er nog een cijfer extra op het nummerbord staat. Het zou dan mogelijk gaan om kenteken B-3101 van J. van Straten, Foonacker 8 in Franeker.

Tresoar-medewerker (15-06-2009)


Wanneer ik de fotobekijk dan denk ik dat het model auto veel jonger is dan het jaar 1908.
Eerder begin 40-er jaren. Ik ben de kleinzoon Evert Lourens.

Hoogendoorn, JEH (hanshoogendoornorange.fr) (16-06-2011)


foto 1911

De auto is vrijwel zeker een Ford USA van 1935 of 1936, maar niet te zien is of het een Fordor of Tudor (2 deurs is)

Th Zandbergen (17-06-2011)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.