Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-30777

  • Coöp. Condensfabriek Friesland, Leeuwarden (Tijnjestraat 1). Afgegeven: 18-10-1946

De foto is van omstreeks 1951. Leeuwarden, bij de oude waag. De B-30777 staat links op de Nieuwstad naast de waag.

(fotonr: 1209. Bron: Sjoerd Vriesema, Sneek)

trefwoorden bij foto 1209 toevoegen


Het aangetroffen exemplaar van deze prentbriefkaart in mijn collectie is in oktober 1957 uitgegeven en op 27 aug 1958 verzonden. Het Copyright berust bij J. G. van Agtmaal te Hilversum, zijnde de fotograaf. De kaart draagt alleen het logo van de landelijke uitgever Van Leer te Amsterdam. De foto op deze kaart kan hergebruikt zijn van een vroegere uitgave.

w. annema (13-06-2016)


Heden (18 nov 2017) trof ik een exemplaar van deze kaart aan in de uitvoering van een immitatiefoto-techniek verzorgd door Fotina. In Leeuwarden afgestempeld op 13 aug 1953.

w. annema (18-11-2017)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.