Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-3002

  • C. Tenhaeff, Leeuwarden (Spoorstraat 54). (Afgegeven tussen 1 april 1919 en 1 november 1920.)
  • Firma Yme Kuiper, Heerenveen, gemeente Schoterland (Heerenwal 4). Afgegeven: 28-11-1947 (Duplicaat)

Het is goed mogelijk dat de firma Yme Kuiper, Herenwal 4 in Heerenveen een beroepsfotograaf was, wand dit is een ansicht die is uitgegeven door een plaatselijke winkel in Munnekeburen. Deze foto is genomen rond 1950, kan iets eerder of iets later, hij is genomen aan het voetpad Munnekeburen ter hoogte van de Bakkerij Lou en Elisabeth Stoker. Op de achtergrond de N.H. kerk die al enige jaren niet meer in gebruik is, nu opslagplaats van firma Polyteen uit Ouwsterhoule.

(fotonr: 2685. Bron: Gertjan Oosterkamp)

trefwoorden bij foto 2685 toevoegen


Grappig, het commentaar bij foto 2685. Gertjan slaat de plank stevig mis. De afgebeelde Volkswagen is weliswaar van de firma Yme Kuiper uit Heerenveen, maar dat is een groothandel in bakkerijproducten. Het bedrijf bestaat nog steeds, zij het op een andere plaats in Heerenveen. Een van de vertegenwoordigers, Mattheis of Berend Kuiper en mede-eigenaren van het bedrijf,zal een bezoek hebben afgelegd bij bakker Stoker. Zijn auto zal als "bijvangst" onbedoeld op de ansichtkaart terecht zijn gekomen. ( Heerenveen, 18 augustus 2019)

Feito van der Wal (vander.walplanet.nl) (18-08-2019)


PS, De namen van de beide zonen van Yme Kuiper, die als vertegenwoordigers in de zaak werkten heetten Matthijs en Berend Jan Kuiper.

Feito van der Wal (18-08-2019)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.