Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-29583

  • Johannes van der Wal, Nijega (no. A10). Afgegeven: 3-5-1946

Noorderbuurt (groenten en fruitwinkel links, de Vries ?) jaren 50/55. Johannes van der Wal op zijn motor.

(fotonr: 5846. Bron: Taco de Vries)

trefwoorden bij foto 5846 toevoegen


Dit is mijn vader Johannes van der Wal uit Nijega (sm). geb. 1912. en mijn moeder schrijft achter op de foto. Deze foto moet genomen zijn in de jaren 50-55. Voor zover ik mij kan herinneren was het een (donker)rode motor. Mijn vader zijn vriend Folkert Wilkens (ook een veekoopman) uit de Tike is jaren later (ik kan mij als kind dat nog herinneren) bij Beetsterzwaag op een avond/nacht met zijn motor dodelijk verongelukt. Dat had bij ons thuis een grote impact.

joke stenekes (jokestenekeslive.nl) (08-10-2019)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.