Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-28

  • Douwe Jan de Witte, Heeg, gemeente Wymbritseradeel. Afgegeven: 17-1-1906
  • Rinnert de Jong, Sneek (Maria Louisestraat 20/20a). Afgegeven: 14-2-1947 (Overgeschreven)

Volkswagen in Leeuwarden tijdens het Concours d'Elegance. Deze wagen behoorde toe aan R. de Jager uit Sneek.

(fotonr: 911. Bron: R. de Jager jr, Sneek)

trefwoorden bij foto 911 toevoegen


Mijnheer de Witte was dokter in Heeg. Hij zat vermoedelijk in de ondergrondse en daar zat ook Rinnert de Jager, garagehouder te Sneek bij. Vermoedelijk door deze connectie en de gevorderde leeftijd van de heer de Witte, is B-28 overgegaan naar de heer Rinnert de Jager, na de bevrijding. Ik werkte na de oorlog bij de Jager in de garage en herinner me dit nummer zodoende.

Wiebren Wuring (02-11-2006)


Nieuwsblad van Frieslad, Hepkema’s Krant van 20 mei 1908:

HEEG, 18 Mei. Toen hedenavond de heer de W., arts alhier, in de nabijheid van ons dorp met zijne auto kwam aanrijden, bevonden zich eenige kinderen op den weg, waarvan een jongetje van G. J. werd overreden. Bloedend werd het kind opgenomen. De heer W. sprong dadelijk uit de auto en verleende de noodige hulp. De toestand was heden bevredigend.


(14-11-2012)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.