Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-279

  • Berend Jan Kuiper, Heerenveen. Afgegeven: 4-11-1907

B.J.Kuiper was Berend Jan Kuiper, zoon van de molenaar van de molen “de Volharding” in ’t Meer, IJme Kuiper (zie ook de rode dominee en de rode molenaar over de zwerftochten van Domela Nieuwenhuis door Friesland door o.a. prof Yme Kuiper)
Op de foto, die in familiebezit is, zitten de jongste en oudste zoon van Berend Jan Kuiper, Gerard en Yme Kuiper. Er bestaat ook nog een foto met alleen de jongste zoon.
Berend Jan Kuiper was de broer van mijn grootvader Matthijs Kuiper.

(fotonr: 4061. Bron: Kees Kuiper)

trefwoorden bij foto 4061 toevoegen


Ter gelegenheid van de eind juli 1912 in Friesland gehouden A. N. W. B. feesten, werd een elfstedentocht als betrouwbaarheidsrit per motorrijwiel georganiseerd. Start en finish waren bij de Klanderij in Leeuwarden. Van de veertig aangemelde deelnemers kwamen 35 opdagen. De niet aangemelde H. Taconis uit Joure bracht het deelnemertal op 36. Tien deelnemers moesten wegens materiaalpech opgeven. De overige 26 haalden de finish, waaronder B. J. Kuiper, uit 't Meer bij Heerenveen.


Bron: Nieuwsblad van Friesland 27 en 31 juli 1912

Jac. Stienstra, Beetstersweach (14-12-2012)


foto 4061
Indian PowerPlus rond 1920, ook achter bladvering !

hans (15-10-2017)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.