Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-24133

  • Roelof Beetsma, Metslawier, gemeente Oostdongeradeel. Afgegeven: 8-3-1938

(fotonr: 4116. Bron: Geertje Meinema (via Omrop Fryslân))

trefwoorden bij foto 4116 toevoegen

Skoda nei 60 jier boppe wetter.

It wie in spannend famyljeferhael. Yn de oarloch wie de Skoda fan jirpelboer Roelof Beetsma fan Mitselwier foardere troch de Dútsers. Nea hat Beetsma syn moaie auto weromsjoen en dat hat him dwers sitten oant syn dea yn 2006. Dizze wike krige syn dochter Geartsje Meinema fan De Lemmer in nijsgjirrich telefoantsje fan Skylge. Bedobbe ûnder it sân by in bunkerkompleks op Skylge hawwe meiwurkers fan it Wrakkemuseum de âlde Skoda weromfûn. Swier ferruske en sûnder chassis en tsjillen.

Op de motorkap stie in plaatsje fan de ANWB mei dêrop de namme fan de eigner. De dochter waard trasearre en sa waard in jierren âld famyljemystearje oplost. De auto sil yn de takomst te sjen wêze yn in te bouwen bunkermuseum op Skylge.

Bron: Omrop Fryslân 17 jan. 2013

(fotonr: 4117. Bron: Hille van Dieren (via Omrop Fryslân))

trefwoorden bij foto 4117 toevoegen


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.