Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-2406

  • L. de Vos, Oosterzee, gemeente Lemsterland. (Afgegeven tussen 1 april 1919 en 1 november 1920.)

Op deze ansichtkaart ziet U de auto van Dhr. L. de Vos uit Oosterzee, vermoedelijk een Chevrolet uit het jaar 1920. De auto staat geparkeerd op het Kleinzand te Sneek. Deze gracht was toen nog bereikbaar voor boten met een staande mast gezien de zeilboten die hier liggen afgemeerd. In de jaren dertig werd de bewegende brug vervangen door een vaste brug omdat het verkeer drukker werd en tevens de tram tussen Joure en Sneek over deze brug moest wat vaak voor problemen zorgde. Aan de linkerzijde van het Kleinzand staat de eerste fabriek van Tonnema die daar begon met de bekende K.I.N.G. pepermuntfabriek. Afkorting voor Kwaliteit In Niets Geëvenaard.

(fotonr: 2396. Bron: Feike Damstra, Sneek)

trefwoorden bij foto 2396 toevoegen


foto 2396: De auto is zéker niet uit 1920 en ook geen Chevrolet. Gezien het model en de spaakwielen is dit vrijwel zeker een A Ford uit de jaren 1929-1931. Chevrolets hadden toen "dichte" plaatstalen velgen.

Th Zandbergen (13-11-2008)


Te koop Wanderer, 2 P.K., B. S. A., model '22, 4 1/4 P.K., geheel kettingoverbrenging, ook ruilen aan H.D. 7/9, Indian Scout of Chief, niet ouder dan '21. L. DE VOS te Oosterzee.

Nieuwsblad van Friesland : Hepkema's courant 29-08-1924 (11-01-2019)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.