Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-23651

  • Erven B.J. Feenstra N.V., Sneek. Afgegeven: 16-8-1937

Op deze foto ziet U een Ford V8 uit 1937 met een vermogen van 85 pk. Deze Ford was eigendom van Erven B.J. Feenstra NV Handel in bouwmaterialen en brandstoffen. De Ford staat geparkeerd voor het bedrijf aan de Singel 7-9 in Sneek. Deze panden werden door het bedrijf in 1743 aangekocht. De panden hadden later een kantoorfunctie en werden verkocht in 1989. Erven Feenstra heeft dus 246 jaar op deze locatie gezeten wat toch wel uniek is. Het bedrijf heeft de hoofdvestiging nog steeds in Sneek en meerdere filialen in heel Nederland. De foto komt uit het gedenkboek 'Drie eeuwen Erven B.J.Feenstra BV. 1689-1989' welk in mijn bezit is.

(fotonr: 1895. Bron: Feike Damstra, Sneek)

trefwoorden bij foto 1895 toevoegen

Nog een foto met kenteken B-23651 van waarschijnlijk een vertegenwoordiger van Erven Feenstra. Volkswagen Bril Kever (als bijnaam voor het achterruit met tussenstijl). Erven Feenstra had nog zo’n auto met kenteken B-3244.
Deze foto komt uit het blad “De Spiegel” uit 1951 waarvan dit artikel in mijn bezit is.

(fotonr: 3016. Bron: Jan Oord)

trefwoorden bij foto 3016 toevoegen


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.