Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-234

  • Jhr. Mr. Willem Carel Gerard van Eysinga, Leeuwarden. Afgegeven: 11-6-1907 (Vervallen tussen 1 april 1914 en 1 april 1915)
  • Jonkvrouw Quirina Jacoba van Eijsinga, Leeuwarden (Nieuwestad 108). Afgegeven: 8-10-1923 (Overgeschreven 3 september 1929)
  • Jonkvrouw Anna Augusta van Eijsinga, Leeuwarden (Nieuwestad 108). Afgegeven: 3-9-1929 (Overgeschreven)

Het station. De entree van Leeuwarden voor de treinreiziger, ook voor Prinses Juliana toen ze in 1936 voor de opening van het gebouw van de MTS aan de Molenstraat naar Leeuwarden kwam. Ze onthulde een borstbeeld van haar moeder Koningin Wilhelmina. Het prijkt nog steeds in de hal van de school. In de verte de watertoren die in de jaren zestig buiten gebruik werd gesteld en in 1972 is afgebroken.

(fotonr: 1401. Bron: Leeuwarden in contrast. Uitg. Rotary Club Leeuwarden, 1999)

trefwoorden bij foto 1401 toevoegen


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.