Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-2327

  • Firma Gebroeders Werkhoven, Witmarsum, gemeente Wonseradeel. (Afgegeven tussen 1 april 1919 en 1 november 1920.)

De volwassen persoon is mijn vader Cornelis de Vries (*12-7-1904, + 20-4-1970). Hij werkte in de wegenbouw, o.a. bij gebrs. Werkhoven. Het is mij niet bekend wie de jongen is op de foto.

De foto is mogelijk op het Bildt genomen, maar zekerheid daarover is er niet.

(fotonr: 438. Bron: Eeltje de Vries)

trefwoorden bij foto 438 toevoegen


Deze foto is genomen bij verharden en verbreden van de Oude Bildtdijk 1928/29. Na deze verbreding kreeg onze vader een bewijs van goed gedrag en een aanbeveling. Dit is bewaard gebleven.

Jan de Vries (j.vriesversatel.nl) (29-03-2007)


Zover we na kunnen gaan is deze TT Ford uit 1924 opgebouwd door Draco in Sneek Geen idee of daar ook de FORD Dealer zat maar cabine en laadbak is van hout. Mijn vader was in dienst bij Werkhoven van 1 augustus 1928-3 augustus 1929 bij verharden en breder maken van de oude Bildtdijk die beter geschikt werd gemaakt voor auto bussen vrachtwagens in die periode moet ook deze foto zijn gemaakt Wie weet wie de jongeman is met kraai ? en waar deze foto is genomen ook.

jan de Vries (01-12-2013)


Deze T-Ford cabine en laadbak is gemaakt door Douma's wagenmakerij op de Oude Koemarkt. Men betrok van de Fordfabriek het chassis en bouwde hierop de toen nog houten carrosserie. Later is dat Draco geworden wat nog steeds bestaat.

jan de Vries (21-11-2016)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.