Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-2326

  • Firma Gebroeders Werkhoven, Witmarsum, gemeente Wonseradeel. (Afgegeven tussen 1 april 1919 en 1 november 1920.)
  • J.J. Meyer, Directeur Ned. Wegenbouw Mij., Leeuwarden (Harlingerstraatweg 32). Afgegeven: 4-9-1934 (Overgeschreven)

Mijn grootvader Catrinus Werkhoven heeft waarschijnlijk deze foto genomen, zijn vrouw Antje Werkhoven-Meijer met haar zoon Johannes en dochter Lamkje poseren.

(fotonr: 1412. Bron: Catrinus Werkhoven)

trefwoorden bij foto 1412 toevoegen

Mijn vader P.R. Kuipers is in zijn jonge jaren werkzaam geweest bij Gebr. Werkhoven te Witmarsum.
Na de 2e wereldoorlog werd mijn vader zelfstandig garagehouder op de Groningerstraatweg te Leeuwarden.
Deze foto is gemaakt in april 1932.

(fotonr: 1922. Bron: René Kuipers)

trefwoorden bij foto 1922 toevoegen


De B-2326 is blijkbaar gelijktijdig aangeschaft met vrachtauto een T Ford van 1920 de B-2327 waarop mijn vader in 1928 heeft gereden toen hij werkte daar voor verharding en breder maken van de Oude Biltdijk.
Zijn vader was hem voor gegaan, in 1912 werd hij wegwerker bij de gemeente Het Bildt. De gemeente onderhield de wegen maar, verbreding werd uitbesteed. Later is hij gaan rijden voor dezelfde firma op stoomwals. Daarmee kwamen ze door heel Nederland en Belgie. deze stoomwals werd vervoerd per trein. Helaas zijn wel foto van stoomwalsen maar geen kentekens

jan de Vries (08-11-2012)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.