Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-23059

  • Gemeente Lemsterland, Lemmer, gemeente Lemsterland. Afgegeven: 4-3-1937

DAF-truck
Carrosserie: fa. Kuipers & Zoon, Balk.

(fotonr: 4204. Bron: Jan Harmsen, Drachten)

trefwoorden bij foto 4204 toevoegen


Rond 1950 reed er een DAF zgn. Zevenstripper rond door de straten van Lemmer in zijn hoedanigheid als gemeentelijke vuilniswagen. Deze DAF was opgebouwd bij de carrosseriebouwer Kuiper&Zn uit Balk.

L. van Telgen (30-08-2010)


B-23059 is op 4-3-1937 afgegeven aan de gemeente Lemsterland, In 1937 is er een autospuit CHEVROLET of FORD V8 waarschijnlijk met een BIKKERS opbouw met een lagedrukpomp aan de achterzijde van 2000 L/M geleverd, dit voertuig is waarschijnlijk tot 1953 in dienst geweest.

Wim Schuitema (01-08-2011)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.