Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-2245

  • H.J. de Roos, Terwispel, gemeente Opsterland. (Afgegeven tussen 1 april 1919 en 1 november 1920.)

Deze foto ontving ik van John Visser uit Canada, zoon van de sigarenfabrikant Visser aan de Schoolstraat in Drachten. Verder weinig over bekend. Staat ook op mijn Facebook-pagina "Drachten terug in de tijd".

(fotonr: 4691. Bron: Andries Pieterson)
Trefwoorden - benzinepomp - Shell
trefwoorden bij foto 4691 toevoegen


nummerbewijs nog aan weschesig

hj de roos (05-04-2009)


In mei 1916 draagt J. van der Kooij (hoenderpark Terwispel) zijn handel in fourageartikelen over "aan zijn reiziger den heer H.J. de Roos, Terwispel".

Hepkema Courant 12-5-1916 (28-11-2018)


fotonr.:4691. De afgebeelde vrachtwagen is een Ford AA bouwjaar circa 1930.

Auke Hut (08-04-2019)


De AA Ford is bijzonder door de cabine. Waarschijnlijk is dat deze gekocht is in Sneek bij de Ford dealer deze had met Draco in Sneek een overeenkomst voor opbouw van Ford vrachtwagens. Dit is een stalen opbouw maar in 1914 werd de TT Ford waar mijn vader mee reed daar ook gemaakt toen nog met houten opbouw .

Jan de Vries (18-04-2019)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.