Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-22371

  • Jan Dam, Augustinusga, gemeente Achtkarspelen. Afgegeven: 5-6-1936

Bijgaand een foto van mijn vader Jan Dam (1902-1990). De foto is genomen op de Geawei in Augustinusga. Jan Dam is jongste uit het bakkersgezin van Cornelis Dam en Trijntje de Goede. Geboren op 19 maart 1902 te Blauforlaet ( Augustinusga).
Na de lagere school kwam hij bij zijn vader Cornelis Dam in de bakkerij werken. In 1929 trouwde hij met Froukje van der Merk en werd de bakkerij van zijn ouders overgenomen.
De bakker van Blauforlaet is in 1972 gestopt. In die tijd waren er in Augustinusga (ca 1300 inw) 6 bakkers. Het was een hard bestaan, werken van ‘s morgens vroeg tot laat in de avond.
‘s Morgens werd het brood gebakken en ‘s middags werd het uitgevent. Mijn oudste broer Cees (Cornelis) heeft tot zijn 25e ( 1955) bij mijn vader gewerkt, omdat er voor een tweemans bedrijf onvoldoende inkomen kon worden behaald is Cees gaan werken bij de PTT. Het bakken van het brood werd toen uitbesteed aan bakker Vlieg, de overige producten (koek, koeken, roggebrood etc) bleef in productie te Blauforlaet. Lange tijd heeft mijn tweede broer Rudolf mijn vader ‘s middags geholpen met het venten. Hij werkte parttime bij bakker Vlieg (‘s morgens).

(fotonr: 4522. Bron: Jelle Dam, Surhuisterveen)
Trefwoorden - bakker - motorbakfiets
trefwoorden bij foto 4522 toevoegen


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.