Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-2117

  • M. de Groot, Heerenveen. (Afgegeven tussen 1 april 1919 en 1 november 1920.)

Op deze foto zitten op het motorrijwiel het echtpaar Marcus de Groot en zijn vrouw Yke Talman. Hij is de eigenaar van de motor. Het echtpaar bezat in de jaren twintig, dertig en veertig van de 20e eeuw een wijnhandel annex kruideniersbedrijf op de Heerenwal in Heerenveen. De Groot was daarbij ook groothandelaar en importeerde bv. port rechtstreeks uit Portugal. Deze verkocht hij door aan andere handelaren in Friesland. Vandaar die motor, niet om de produkten te vervoeren, maar wel om de klanten te bezoeken.
Het echtpaar de Groot Talman waren de ouders van mijn schoonmoeder Geertje de Groot-Lantinga.

(fotonr: 1848. Bron: Henk Prins)
Trefwoorden - BSA - dkw
trefwoorden bij foto 1848 toevoegen


De afgebeelde BSA is een 557 cc (4 1/4 pk) zijklep eencilinder en voorzien van een drieversnellingsbak met kickstarter. Hij stond in de catalogus als het Model H (met kettingaandrijving van het achterwiel) en als het Model K (met riemaandrijving van het achterwiel).

Hans van Dissel (hansvandisselmotorrijwiel.nu) (20-05-2008)


Het bouwjaar van de B.S.A is 1919/1920 (foto 1848).

johan beenen (23-01-2010)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.