Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-20904

  • Dirk van Wieren, Kollumerpomp, gemeente Kollumerland c.a.. Afgegeven: 6-2-1935

De B 20904 was destijds eigendom van de gebroeders van Wieren te Kollumerpomp. Foto gemaakt tijdens een dorpsfeest in de omgeving van Kollumerpomp omstreeks 1949.

(fotonr: 575. Bron: K.J. van Wieren)

trefwoorden bij foto 575 toevoegen


Dit nummer komt voor op een lijst van autobezitters in Kollumerland, die op last van de bezetters in 1940 moest worden opgemaakt (gepubliceerd op internet). met de volgende gegevens: Wieren, D. van, B-20904, bouwjaar: 1935: Vrachtauto,open

Tresoar (12-04-2016)


fotonr: 575 door de mooie wagenmakers cabine is het merk van de vrachtwagen op de foto moeilijk te herkennen. Vermoedelijk is het een Franse Ford uit omstreeks 1949.

Auke Hut (03-08-2019)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.