Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-2069

  • J. Jorna, Roordahuizum, gemeente Idaarderadeel. (Afgegeven tussen 1 april 1919 en 1 november 1920.)

Jelle Jorna en Annie Strikwerda op de BMW motorfiets bij de boerderij in Roordahuizum in 1947.

(fotonr: 1008. Bron: W. de Jong, Sneek)

trefwoorden bij foto 1008 toevoegen

Op de de andere foto staat Jelle Jorna trots bij zijn eerste auto een VW kever. Deze foto is vermoedelijk genomen in de zomer van 1948.

(fotonr: 1009. Bron: W. de Jong, Sneek)

trefwoorden bij foto 1009 toevoegen


Als oud-Sneker (geb. 1939) kan ik me Jelle Jorna nog heel goed herinneren, vooral kort na de oorlog waarbij hij bij gebeurtenissen als optochten met een Liberator Harley Davidson (van de politie) met gepaste trots stapvoets langs het Oosterdijk ging om de mensen op de stoep te houden (waar blijft een foto daarvan of van de gemeentepolitie jeep?).
Ook herinner ik me, begin jaren vijftig, dat hij een stuurwieltje als politieinsigne op z'n mouw kreeg dat hem als motoragent & chauffeur kwalificeerde... Hij had zowel charme als gezag, een goede combinatie voor een politieman. Hij is als oprjochte Fries geboren in Reduzum op 10-08-1918 en overleed in Sneek op 23-12-2006.

Fred Textor (textorhome.nl) (16-03-2008)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.