Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-1958

  • A. Wassenaar, St. Jacobiparochie, gemeente Het Bildt. (Afgegeven tussen 1 april 1919 en 1 november 1920.)

Op de achterkant van de foto staat “Grimselpass” De personen op de foto zijn van links naar rechts: Jetske Tietje Wassenaar dan een onbekende vrouw (waarschijnlijk vrouw van Arjen Wassenaar) en Simon Rienks.

Foto uit het fotoboek van mijn grootvader Simon Rienks en mijn grootmoeder Jetske Tietje Wassenaar. Arjen Wassenaar is de broer van Jetske Tietje Wassenaar.

(fotonr: 3814. Bron: Johanna de Haan-Rienks)
Trefwoorden - buitenland - sneeuw - toerisme
trefwoorden bij foto 3814 toevoegen

Op de achterkant van de foto staat “Klausenpass” De personen op de foto zijn van links naar rechts: Jetske Tietje Wassenaar en diezelfde onbekende vrouw.

Foto uit het fotoboek van mijn grootvader Simon Rienks en mijn grootmoeder Jetske Tietje Wassenaar. Arjen Wassenaar is de broer van Jetske Tietje Wassenaar.

(fotonr: 3815. Bron: Johanna de Haan-Rienks)
Trefwoorden - buitenland - sneeuw - toerisme
trefwoorden bij foto 3815 toevoegen

Op de achterkant van de foto staat “Furkapass” De personen op de foto zijn van links naar rechts: Simon Rienks, Jetske Tietje Wassenaar, Arjen Wassenaar(?) en diezelfde onbekende vrouw.

Foto uit het fotoboek van mijn grootvader Simon Rienks en mijn grootmoeder Jetske Tietje Wassenaar. Arjen Wassenaar is de broer van Jetske Tietje Wassenaar.

(fotonr: 3816. Bron: Johanna de Haan-Rienks)
Trefwoorden - berglandschap - buitenland - sneeuw - toerisme
trefwoorden bij foto 3816 toevoegen


foto 3814 ea.

De afgebeelde auto is een Chevrolet Master Sedan van 1935, speciaal herkenbaar aan de portieren, die aan de voorkant openden (oneerbiedig heette dat "suicide doors")
De auto kostte nieuw F. 1875,00

Th Zandbergen (05-03-2012)


Bij de foto’s is sprake van een onbekende vrouw maar niet voor mij. Het betreft mijn oma Wiebregje Hoites Wassenaar-Schaap de vrouw van Arjen Wassenaar

Peter Wassenaar (22-07-2019)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.