Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-19472

  • Firma V. van der Plaats, Bolsward. Afgegeven: 18-9-1933

Op de foto mijn oma wed. Klaske Dijkstra-Heeres met haar broer "De Koopman" Jan Heeres. Beiden waren destijds woonachtig te Bolsward. De foto is gemaakt vóór de vakantiewoning van mijn oma aan de Strandweg
te Nes Ameland in de 30-er jaren van de vorige eeuw.
Uit familie verhalen weet ik dat "oom Jan" van vissen hield. Als hij op Ameland was, ging hij vaak het wad op om te "botprikken". Hij ving dan meestal best veel en kwam mijn oma dan een gedeelte van de vangst brengen. Hij reed dan op een "ploffiets", een soort voorloper van de Solex, met achterop de bagagedrager een doos met vis.
Mogelijk is dit de bewuste ploffiets maar misschien dat kenners onder ons hierover meer kunnen vertellen.

(fotonr: 2023. Bron: Klaske Woudstra)
Trefwoorden - durk ykema - ynte heeres
trefwoorden bij foto 2023 toevoegen


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.