Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-1944

  • W. Cuperus, Birdaard, gemeente Dantumadeel. (Afgegeven tussen 1 april 1919 en 1 november 1920.)

Heb het familiealbum nog even door gekeken en kwam daarbij deze foto tegen van Wiebe Cuperus, een broer van mijn oma. Foto is waarschijnlijk eind jaren 40 genomen. Verdere infomatie ontbreekt.

(fotonr: 1730. Bron: Sietse Witzenburg)

trefwoorden bij foto 1730 toevoegen


Na wat speurwerk op Google ben ik er achter gekomen dat de auto waarschijnlijk een Simca 8 is. In 1946 verscheen de Simca 'Huit', die het evenbeeld was van de Fiat 1100. De wagen had een viercilindermotor met 1089cc en leverde 32 pk.

Sietse Witzenburg (sietse.witzenburggmail.com) (28-01-2008)


Deze foto is genomen op 5 mei 1948 bij de boerderij van dochter Jitske Cuperus en schoonzoon Sjerp Rudolphus Wierda te Mensumaweg te Tolbert gem.Leek Gr. Foto komt uit album Sjerp en Jitske Wierda(zoon Wijbe Wierda)

Wijbe Wierda kleinzoon (wijbewierdagmail.com) (12-10-2011)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.