Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-18720

  • Firma C. Andringa, Leeuwarden (Uniabuurt 2). Afgegeven: 25-4-1933

Op de foto de bedrijfsauto met nummer B-18720 van de Firma C. Andringa te Leeuwarden. Op de foto staan mijn oom Bauke en zijn vrouw Lenie. Op de motorkap mijn tante Mieke en achter de auto mijn oom Age. De auto werd gebruikt voor het rondbrengen van zuivelproducten door de stad e.o.
Deze auto werd in de oorlog door de Duitsers in beslag genomen en is niet meer teruggezien.

(fotonr: 4528. Bron: Karel Andringa)

trefwoorden bij foto 4528 toevoegen


De bedrijfsauto van de Fa. C. Andringa B-18720 werd geregistreerd in januari 1933 op naam van de firma. De foto is van rond 1838, vooral afgaande de gezichten van Mieke en Aggie.
Bauke Andringa staat voor de auto, de vrouw naast hem is niet zijn echtgenote tante Lenie (die was toen nog niet in beeld), een voor de familie onbekende brouw.
Op de motorkap zit zijn zus Mieke, naast haar leunend op de motorkap zijn jongste broer Aggie.

Wil Jongma (wjongmakpnplanet.nl) (10-12-2017)


De vrouw links van Bouke Andringa is niet zijn latere echtgenote Lenie Geukers. Zij zijn in 1942 getrouwd na een verkeringstijd van slechts een half jaar.

Wil Jongma (16-06-2019)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.