Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-18589

  • Klaas van Eyck, Leeuwarden (Minnemastraat 4). Afgegeven: 27-3-1933

Het gemeentehuis van Leeuwarden aan het Raadhuisplein. Deze foto werd gemaakt tijdens een trouwerij. Vooraan de B-35483, daarvoor de B-18589.

(fotonr: 1400. Bron: Leeuwarden in de jaren 50 door Dirk Swiersta. Uitg. Deboektant, Klaaswaal.)

trefwoorden bij foto 1400 toevoegen


De kleine auto op de voorgrond is een Aero Minor, gefabriceerd in Tsjecho Slowakije. Na de oorlog liepen er nogal wat, ook als stationwagen met houten "lijsten".

De auto verderop is vermoedelijk een Dodge 1947 of 1946. Vooraan in de rij vermoedelijk 2 Kaiser Frazers uit ca 1950, die in Rotterdam geassembleerd werden.

Th. Zandbergen (23-10-2007)


Foto 1400 betreft een prentbriefkaart die gedrukt is volgens het procede "echte foto" zodat de details haarscherp zijn. Hij is verschenen bij JosPe te Arnhem en heeft als nummer 556. De kaart is derhalve in mei 1956 vervaardigd.
In de auto B-35483 zit geen chauffeur achter het stuur, wat het waarschijnlijk maakt dat deze auto niet bij de trouwstoet behoort.

W. Annema (26-04-2008)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.