Friese nummerbewijzen

Gegevens over in Friesland tussen 1-1-1906 en 31-12-1950 uitgereikte nummerbewijzen (kentekens) voor auto's en motorfietsen.
(Sinds 13 mei 2008 met de gegevens van alle 41.217 uitgereikte nummers)


B-18178

  • Jan Hump, Lemmer, gemeente Lemsterland. Afgegeven: 29-9-1932 (Gratis duplicaat maart 1946)

Op de foto mijn vader P.M. Nagelhout (Pieter-Marten), geboren 19-04-1919, Plattedijk 2, Lemmer.
De foto met de auto is gemaakt aan de Plattedyk 2, het kenteken B-18178 staat (nog?) niet op zijn naam zag ik in jullie archief, daar staat een ánder kenteken uit die periode bij zijn naam.
Niet verwonderlijk, want pa ging later in "Motoren en Machines" en had een garagebedrijf achtereenvolgens; Achter de Hoven (10-05-1950), en later -na het voltooien van zijn avondstudie- als automonteur aan het Noordvliet 475, Vogelkersstraat 1, en de Brandemeer in Leeuwarden.

Pa was in de zestiger jaren Triumph dealer. Klanten uit die periode waren o.m. Anne Vondeling en H. van Kallen (Havank). Mijnheer van Kallen heeft er nog eens een foto gemaakt van "drie beroemdheden" zoals hij zei; zijn Triumph/mijnheer Vondeling/mijnheer van Kallen zélf.
Het resultaat van deze opname heb ik nooit gezien..

(fotonr: 2969. Bron: J. van der Jagt-Nagelhout, Veenwouden)

trefwoorden bij foto 2969 toevoegen


correctie;
Pieter-Marten Nagelhout,
geboren 19-04-1919 te "Mirns en Bakhuizen".

Kenteken van de auto op de foto is -denk ik-
18178 (De eigenaar van dit kenteken komt óók uit Lemmer)

(13-12-2009)


  • Heeft u een foto van de auto of motorfiets met het bovenstaande nummer dan kunt u die (gescand op 300 dpi) als bijlage bij een email sturen aan de webmaster. Bij voorkeur worden foto's met een leesbaar kenteken op de site geplaatst. Wilt u er wel bij aangeven hoe u aan de foto gekomen bent (familiebezit, uit een boek, internet). Extra informatie, gegevens van het voertuig, namen van de afgebeelde personen, anekdotes, en alles wat verder als bijschrift bij de foto gebruikt kan worden kunt u met de foto meesturen.
  • Heeft u geen foto, maar meer gegevens over de houder(s) van dit nummerbewijs of over hun voertuigen, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Hier kunt u ook commentaar op de foto's geven (graag met vermelding van het nummer van de foto). Uw commentaar wordt na goedkeuring van een medewerker van Tresoar op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
    Indien u de twee onderstaande hokjes aanvinkt wordt uw naam en/of email adres bij uw commentaar geplaatst. Mocht u dit niet wensen zorg er dan voor dat het desbetreffende hokje niet aangevinkt is.
  • Overige reacties op deze website kunt u sturen aan de webmaster.

Commentaar op kentekens

Naam:

Woonplaats:
E-Mailadres:
Toon uw naam bij uw commentaar
Toon uw e-mail bij uw commentaar
Commentaar (max. 1.000 karakters)
karakters over

Zoek in de nummerbewijzen
Familie- of firmanaam:

plaats (klik hier voor een lijst):

vanaf kenteken (alléén cijfers invullen):
B-

  uitgebreid zoeken

Creative Commons License
Mits niet anders vermeld valt de inhoud van deze pagina onder een Creative Commons Licentie.